Het juiste kenteken noteren, maar welke?

19.08.24 15:38 Door Remco

Aanrijding met een vrachtwagen? Noteer het juiste kenteken.

Heeft u een aanrijding gehad met een vrachtwagen? Let er dan op dat u het juiste kenteken noteert.

Het komt regelmatig voor dat alleen het kenteken van de oplegger wordt genoteerd. Hoe is dat te herkennen? Het Nederlands kenteken van een oplegger begint vaak met een 'O' van oplegger. Dit kenteken moet u dus niet hebben! Helaas kunnen we daar niets mee.

Wanneer de oplegger achter een trekkend voertuig is gekoppeld, dan is deze verzekerd onder de WA-dekking van het trekkend voertuig. De bestuurder van het trekkende voertuig is immers degene die een ongeval kan veroorzaken. Het kenteken van het trekkende voertuig is dan ook nodig om de verzekeringsgegevens van de vrachtwagen te achterhalen. Kijk daarom altijd naar de voorzijde van de vrachtwagen.

Nog beter: maak foto's van de vrachtwagen van zowel de voorkant, als van de oplegger waarop de naam van het bedrijf dat het voertuig ingeschakeld heeft zichtbaar is. Zo zijn er meerdere mogelijkheden om de aansprakelijkheid neer te leggen, mocht het nodig zijn.

Heeft u een aanrijding gehad met een vrachtwagen buiten uw schuld om? RechtBij B.V. helpt u graag bij het verhalen van uw schade. Klik hieronder om uw schade aan ons voor te leggen.

vrachtwagen met opdruk RechtBij
Schade melden